info

Cykling fra sofaen

Hvis du er på udkig efter en komfortabel og miljøvenlig måde at cykle på, kan du gøre det lige fra din sofa. Heldigvis findes der mange muligheder, herunder sofaer, der kan skilles ad med henblik på genbrug og genanvendelse. Og da de normalt er fremstillet af genbrugsmaterialer, kan du endda selv bygge dem om, hvilket betyder færre dele at smide væk. Det er en win-win-situation. Desuden får du en god følelse af at vide, at du gør dit bidrag til at redde planeten.

Syntetik

Når du skal vælge stof til din cykelsofa, er det vigtigt at tænke på den type cykling, du vil dyrke. Hvis du f.eks. har planer om at cykle til arbejde, vil du sandsynligvis have noget slidstærkt og komfortabelt, der kan holde til at blive brugt meget. Syntetiske materialer kan gøre dette muligt ved at give en åndbar overflade, der er modstandsdygtig over for vand, snavs og pletter. De er også ofte nemme at rengøre. Nogle virksomheder tilbyder endda performance ruskind, der er smudsafvisende og kæledyrsvenligt.

Bomuld

Bomuld har en lang historie og spiller en vigtig rolle i den menneskelige civilisations historie. Et kilo bomuld kræver 20.000 liter vand for at vokse. Det bidrager også til tekstilindustrien, som bruger omkring 96.500 millioner rupees i brændstof om året til fiberproduktion, spinding og tvinding. Andre processer i tekstilindustrien bruger også brændstof.

Produktionen af sofaer bruger en lang række råmaterialer, som har en indvirkning på miljøet. Disse materialer kan enten ødelægge miljøet eller bevare det. Organiske og biologisk nedbrydelige materialer kan anvendes i sofafremstillingsprocessen eller genanvendes. Du kan endda hjælpe miljøet ved at plante tømmertræer.

Syntetisk stof

Du kan finde syntetisk stof i mange ting, du bruger hver dag, herunder tøj, tæpper, tandbørster, sokker og meget mere. Disse materialer er normalt fremstillet af uorganiske kemikalier og er stærkere end naturfibre. De kan dog være dyre. Hvis du er på udkig efter en komfortabel cykeljakke, bør du måske overveje en jakke i polyester eller nylon.

Liggende træningscykel

Liggende motionscykler er en fantastisk måde at træne på, selv når du sidder i sofaen og ser fjernsyn. Du kan bruge denne type cykel til at få din daglige træning, mens du ser et 30 minutters program eller et timelangt program. Du kan også bruge denne type cykel til at træne dine arme og ben.

Sammenlignet med andre former for træningsudstyr er liggecykler mere komfortable og sjovere at bruge end traditionelle træningsmaskiner. Nogle af dem giver dig endda mulighed for at se fjernsyn eller læse, mens du træner. Dette giver dig mulighed for at få det fulde udbytte af træningen uden at gå på kompromis med intensiteten.