Computer og IT

Opnå sikkerhed via backup og outsourcing

By juni 4, 2015 No Comments

Remote Backup

Som virksomhed eller privatperson, kan det være smart at have en form for backup af sine filer, således at man ikke mister sit arbejde, hvis noget skulle gå galt. Virksomheder som fx Athena.dk specialiserer sig indenfor netop remote backup og it drift, hvor de sørger for automatisk at lave backup af det ønskede. Athena.dk opbevarer deres data mange meter under jorden, sikret mod både brand og strømnedbrud, og på den måde kan remote backup give en sikkerhed, som de enkelte virksomheder ikke selv har mulighed for at have.

Outsourcing

Udover remote backup, vælger mange firmaer også at overlade andre om at serverhoste, såkaldt , således at firmaer som Athena.dk, overtager ansvaret for at holde servere og systemer kørende, og sikre disse mod nedbrud. På den måde kan virksomhederne koncentrere sig om at drive virksomhed, og ikke om den daglige it drift.
Det er generelt blevet mere og mere normalt, at virksomheder benytter sig af outsourcing, således at virksomheden kun skal fokusere på det, som de er bedst til. Mange tror måske at outsourcing er dyrt, men for mange virksomheder kan det faktisk betale sig rent økonomisk, fordi virksomheder med outsourcing som kernekompetence, ofte har mulighed for at reducere omkostningerne, og udføre it driften billigere end virksomheden selv.

Ikke kun for firmaer

Flere og flere privatpersoner begynder efterhånden også at købe online backup, for at sikre sig mod tab af sine filer. Især mange studerende benytter sig af tilbud fra både Microsoft og Apple, for aldrig at miste vigtige notater. Ofte kan man via disse programmer også redigere og læse i sine filer, fra flere forskellige enheder, uanset om man er hjemme, på farten eller i udlandet, så længe man er tilkoblet internettet.