info

Premier League

Premier League er det højeste niveau i engelsk fodbold og det mest populære i Europa. Den tiltrækker de bedste internationale spillere og har en stor fanskare.

I løbet af hver sæson rykker tre hold ned til Championship og tre andre rykker op til Premier League. De fire bedste klubber kvalificerer sig derefter til UEFA Champions League, som er den mest prestigefyldte klubturnering i Europa.

Oprindelse

I 1992 trådte de 22 første divisionsklubber i massevis ud af Football League, og tre måneder senere blev Premier League oprettet som et aktieselskab. Den var kommercielt uafhængig af både Football League og FA, og den nye liga kunne derfor frit tilrettelægge sine egne transmissions- og sponsoraftaler.

Premier League har været den mest succesfulde af de fem nationale rækker siden oprettelsen, idet Manchester United, Liverpool, Chelsea og Arsenal har vundet seks Premier League-titler. De fire bedst placerede kvalificerer sig automatisk til gruppespillet i UEFA Champions League.

Regler

Premier League er en af de mest populære klubfodboldturneringer i verden. Den består af 38 kampe hver sæson, hvor holdene spiller mod deres modstandere på hjemmebane og udebane.

Champions League er en europæisk turnering for de klubber, der kvalificerer sig til den. Den består af en gruppespilsperiode og knockout-faser.

Ligatabellen dikterer, hvilke hold der kommer med i den europæiske konkurrence, og hvilke der ryger ned i Englands anden række, Championship.

Kampe

Premier League er en af verdens mest populære og lukrative fodboldkonkurrencer. Den byder på mange verdensklassespillere, forskelligartet international konkurrence og massive tilskuertal på de engelske og walisiske stadions.

Ligaen består af 20 hold, som spiller mod hinanden to gange (hjemme og ude) i løbet af sæsonen. Der spilles i alt 380 kampe for at finde den næste mester.

Hold

Siden starten i 1992 har Premier League udviklet sig til en pengemaskine, som tiltrækker rekordstore tv-indtægter. Den er nu domineret af de velkendte "Big Six" - Manchester City, Man United, Liverpool, Arsenal, Chelsea og Tottenham - og har etableret sig som en af de mest populære sportsgrene i verden.

Ud over fanfavoritterne har Premier League også en række nyankomne hold og hold på vej frem. Med det in mente er her vores fem bedste Premier League-hold for 2022-23:

Dommere

Premier League-kampe dømmes af dommere og assisterende dommere. De udpeges af PGMOL, som er den organisation, der administrerer kampofficials i engelsk professionel fodbold.

For at blive dommer skal kandidaterne gennemføre et uddannelseskursus. Derefter skal de dømme mindst 20 kampe på et passende niveau og fungere som assisterende dommer i yderligere 5 af de samme kampe, før de bliver forfremmet til niveau 4.

PGMOL vurderer også dommerne på grundlag af deres præstationer i løbet af en sæson. De måler også deres tekniske præstationer ved at analysere kampoptagelser og begivenhedsdata.

Finansielle oplysninger

Englands topklubber dominerer fortsat fodboldverdenen og har i gennemsnit tjent 3,1 mia. dollars i tv-indtægter i de seneste to sæsoner. Premier Leagues "Big Six" genererede mere end dobbelt så meget som de bedst indtjenende LaLiga-hold.

Premier League henviste Manchester City til en uafhængig kommission på grund af påståede økonomiske overtrædelser. Anklagen kan resultere i pointfradrag, suspension eller udelukkelse.